Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Ekim ayında daha temiz denizler için her gün suya atlamaya hazır mısınız?

Bir yıl daha geçti, Surfers Against Sewage için bir başka “Günde Dalma” mücadelesi başladı. Yine yılın o zamanı geldi. Binlerce okyanusseverin Ekim ayında her gün suya dalıp daha temiz denizler için barışçıl bir protestoda bir araya geldiği zaman. Bu bağış toplama etkinliği, okyanus sağlığına daha fazla insanın katılmasıyla her yıl çıtayı yükseltiyor. Ben suyun kenarında yaşıyorum, bu yüzden okyanus benim ve kızımın hayatının büyük bir parçası, ama aynı zamanda tehdit altında olan bir alan olduğu konusunda farkındalık yaratmak için de suya dalıyorum.

Bir yıl daha geçti, Surfers Against Sewage için bir başka

Her gün denize girmek büyük bir meydan okuma. Yılın bu zamanında deniz çok daha soğuk. Günlük bu taahhüt, normal işlerinize ve aktivitelerinize çok şey ekliyor ve zorlu bir günün ardından kendinizi, dürüst olmak gerekirse, buz gibi suya atmak her zaman kolay olmuyor. Size söyleyebileceğim ve başkalarının da destekleyeceği şey, bunun çok değerli bir amaç olduğudur. İnandığımız şeyler için bir araya gelmek bizi daha görünür, görmezden gelinemeyecek daha güçlü bir güç haline getiriyor. Dalgalar yaratmaya devam edersek birileri bizi fark edecek. Tutkularımız hakkında bağırmaya devam edersek duyulacağız.

Günde bir kez suya girmek, doğayla yeniden bağlantı kurmak için de bir fırsattır. Hayat yoğun olsa da, her gün birkaç dakika ayırmak gerçekten rahatlatıcı olabilir. İster yalnız başınıza ister bir arkadaşınızla suya girin, biraz sakinlik sunabilir ve birkaç dakika boyunca sadece kendiniz olmanıza olanak tanıyabilir. 

Okyanus severlerden oluşan topluluğum çok güçlü. Yerel bir deniz dalış grubu olan The Tipsy Dippers’ın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum; kibarca söylemek gerekirse, muhteşemler! Haftalık, bazen de günlük olarak bir grup arkadaş olarak birlikte dalış yapıyorlar, her zaman yeni gelenleri kabul ediyorlar ve dalışa başlarken destek sunarak yeni başlayanları karşılıyorlar. Su altı dünyasında huzur ve eğlence bulan, ister eğitim yoluyla, ister eğlence için dalış yaparak, ister fotoğrafçılık veya doğayı koruma yoluyla olsun, büyük bir toplulukla birlikte dalış yapıyorum. Arkadaşlarımla kahve eşliğinde sahilde yürüyüş yapıp sohbet edebiliyorum ve en önemlisi, sevdiğim suda eşimle birlikte kızıma yüzmeyi öğretebiliyorum. Bunların hiçbirini hafife almıyorum. Hepimiz kıyıda yaşamaktan onur duyuyoruz ve kıyının mevcut durumunun farkındayız.  

Değişim zamanı her zaman şimdidir. Düşüş zamanı ise bu Ekim ayıdır. 

THE SCUBA NEWS Link !
DemirHindiSG
01 Eylül 2026-00:59