Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manly 16ft Skiff Yelken Kulübü’nde düzenlenen 2026 Kulüp Şampiyonası – 4. Etap

Yazan Adam Lucius 6 Kasım 06:09 UTC
31 Ekim 2026

Yazan Adam Lucius 6 Kasım 06:09 UTC
31 Ekim 2026

Her şeyin bir sebebi olduğuna inanıyor musunuz? Buckingham Marine Services’in kaptanı Daniel Turner, eski bir yelken arkadaşıyla tesadüfen karşılaşmasının Cumartesi günü sezonun üçüncü kulüp şampiyonası yarışının seyrini değiştirmesinin ardından kesinlikle inanıyor.

Tahminlere göre şiddetli rüzgarlar ve olası bir fırtına beklendiğinden, 27 gemiden oluşan filonun 26’sı küçük tekneleri tercih etti.

Turner ve konuk ekip üyeleri Trent Barnabas ve Sean Connor, rüzgarın güçlü kalacağına diğerleri kadar ikna olmadıkları için karar vermeyi olabildiğince ertelediler.

Ama tıpkı komşularınızın çöplerini dışarı çıkarmasını bekleyip mavi mi yoksa sarı hafta mı olduğunu anlamaya çalıştığınız çöp toplama gecesi gibi, BMS de isteksizce sıraya girdi ve küçük kamyonu aldı.

Tam o sırada, Turner’ın eski halatçısı Paul McKenzie, küçük oğluyla birlikte halat parkında dolaşıyordu.

“Bazen hayatta birileri size küçük bir sinyal gönderir ve bizimki de tam o sırada parktan geçen Paul’dü,” diye açıkladı Turner.

“Paul büyük kamyonlarla çalışmasıyla meşhurdu – küçük kamyonlardan nefret ederdi – ve bana küçük kamyonu söküp büyük kamyona geçmemi söylerken oldukça sert sözler kullandı.”

“Hepimiz böyle düşünüyorduk ama muhtemelen harekete geçmemizi sağlayan dışarıdan gelen bir ses oldu.”

“Pauly’ye büyük bir teşekkür. Yaşananlarda onun büyük payı var.”

Elbette yapabilir.

Rüzgarın hiç esmediği yarışta, BMS, kulüp şampiyonası tarihinin en tek taraflı yarışlarından birinde, ikinci olan Balmain’in (Zoe Dransfield) 7 dakika 53 saniye önünde şaşırtıcı bir şekilde birinci oldu.

Imagine Signage - Nathan Wilmot, Tom Slingsby ve Malcolm Page - Manly16s Kulüp Şampiyonası 4. Eleme Yarışı sırasında - fotoğraf © Sail Media / Michael Chittenden
Imagine Signage – Nathan Wilmot, Tom Slingsby ve Malcolm Page – Manly16s Kulüp Şampiyonası 4. Eleme Yarışı sırasında – fotoğraf © Sail Media / Michael Chittenden

Dransfield, Olimpiyat altın madalyalı Nathan Wilmot, Mal Page ve Tom Slingsby’nin de yer aldığı Imagine Signage adlı yıldızlar karmasını alt ederek en azından manevi bir zafer kazandığını iddia edebilir.

Üçüncü sıradaki Balmain’in 75 saniye gerisindeydiler.

Red Pumps Red (Tyler Dransfield) podyumda yer almak üzereydi ancak değiştirilmiş bir işaret noktasını yanlış yönden döndükleri için yarış dışı kaldılar.

Queens of Buckingham (Fiona Harris) handikap yarışını kazandı.

Büyük kamyon kararıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi vermesi istendiğinde Turner şunları söyledi: “Bu yüksek riskli bir manevra. Büyük kamyonların büyük yarışları kazandığına dair eski bir söz vardır, ancak kolayca yenilgiye uğrayabilirsiniz.”

“Hava tahminine bakarsanız tüm yollar küçük kamyonlara çıkıyordu, ancak rüzgarın kesileceğine dair sadece birkaç işaret vardı.”

“Batıdan yavaş hareket eden koyu bulutlar geliyordu ve biz ekipmanları kurarken yağmur yağmaya başladı.”

“Trent ve Sean’ın da teknede bolca beygir gücü var ve atların da yemlenmesi gerekiyor.”

“Büyük kamyonu seçme kararını verdik ve oraya vardığımızda da bu kararın arkasında durmak için elimizden gelen her şeyi yapmak zorunda kaldık.”

BMS, kulüp şampiyonası elemelerinin ilk üçünden ikisini kazanarak genel sıralamada üç puanlık bir avantaja yükseldi.

Balmain, Manly16s Kulüp Şampiyonası 4. Etapta 2. oldu - fotoğraf © Sail Media / Michael Chittenden
Balmain, Manly16s Kulüp Şampiyonası 4. Etapta 2. oldu – fotoğraf © Sail Media / Michael Chittenden

En yakın takipçileri Imagine Signage olurken, Balmain, Employment Hero (Dave O’Connor) ve Canberra Airport (Archie Cropley) ilk beşi tamamlıyor.

BMS ayrıca Geochemical Assessments (Nathan McNamara) ve Aluxor Awning System (Jemma Hopkins) tarafından oluşturulan handikap serisi puan sıralamasında da zirvede yer almaktadır.

13 yaş üstü kategorisinde kadınlar günüydü ve üç kadın kaptan ilk üç sırayı aldı.

Modern Concept Constructions (Tayla Lees, Ash Napper), 13ft Skiff'ler kategorisinde Manly16s Kulüp Şampiyonası 4. Etap'ta birinci oldu - fotoğraf © Sail Media / Michael Chittenden
Modern Concept Constructions (Tayla Lees, Ash Napper), 13ft Skiff’ler kategorisinde Manly16s Kulüp Şampiyonası 4. Etap’ta birinci oldu – fotoğraf © Sail Media / Michael Chittenden

Modern Concept Constructions (Tayla Lees, Ash Napper), Botany Scaffold (Rosa Crawford, Ewan Darlow) ve Cadence & Co’nun (Zara Wyatt, Harvey Windust) ardından ilk sırada yer aldı.

Üç yarışın ardından genel puan sıralamasında MCC lider durumda, Cadence and Co, Harken ve Botany Access ise alt sıralar için kıyasıya bir mücadele veriyor.

Kulüp şampiyonası 28 Kasım’da yeniden başlayacak.

Serinin tüm sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.sail-world.com/news/301368/Manly16s-Club-Championships-heat-4