Yılın o zamanı geldi yine, geceler uzuyor, sıcaklıklar düşmeye başlıyor ve henüz tamamlanmamış birkaç toplantımız kaldı.
Ancak Cambridgeshire’ın mavi lagünü olan Hunts Yelken Kulübü’nde işler kızışıyor ve kış serisi hızla yaklaşıyor. Gölümüz Cambridge’in yaklaşık 10 mil kuzeybatısında yer alıyor ve kolayca ulaşılabilir.
Düzenli kış üyesi Alan Bishop, kendi kulübünde formunu korumak ve Streaker teknesiyle seyahat etmek için çok çalıştı ve şimdi oğlu Steve Bishop (Solo filo kaptanı) ile karşı karşıya gelmeye hazır. Hunts Solo tekne uzmanı Simon Maskell’in kardeşi Mark Maskell de katılacak; Brightlingsea’den bir diğer kış müdavimi olan Maskell kardeşler arasında yıllardır süregelen rekabetçi bir ilişki var. Aile içi rekabet asla sıkıcı olmaz, en önemlisi de izleyiciler için çok eğlencelidir.
Hunts SC kış serisi her zaman büyük bir heyecanla beklenir ve katılım sayısı oldukça yüksektir; her hafta 20-30 yarışçı katılır ve bu da tüm yarışlar için çekişmeli ve keyifli bir deneyim sunar. Yarış formatı her Pazar iki yarıştan oluşur ve bunların hepsi handikaplı başlangıçlıdır; ilk yarış en erken saat 11:00’de başlar, ardından öğle yemeği molası verilir ve ikinci yarış saat 13:00 civarında yapılır.
Kış serimiz Kasım ayının ilk Pazar günü başlayıp Mart ayının son Pazar günü sona ermektedir. Kış üyeliğine nasıl kayıt olunacağına ve fiyatlara ilişkin ayrıntılar web sitesinde yer almaktadır ve teknenizi bot parkında saklayabileceksiniz.
Sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekler, uzman mutfak ekiplerimiz tarafından sağlanmaktadır. Geniş soyunma odalarımız ve güzel sıcak duşlarımız mevcuttur.
Yarıştan sonra herkes bir şeyler içip rahatlayabilir ve biraz sohbet edebilir.
Üyelerimizden ve kış dönemi üyelerimizden birkaç söz:
Alan Bishop (Streaker): “Son birkaç yıldır Hunts Kış Serisi’ne katılmaktan keyif aldım. Dostane ve rekabetçi yarışlar, iyi katılım ve herkesin hem suda hem de karada işlerin sorunsuz yürümesine yardımcı olmak için biraz katkıda bulunmasıyla çok eğlenceli oluyor.”
Simon Maskell (Solo): “Hunts’taki kış serisini her zaman dört gözle bekliyorum, yarışlar rekabetçi ve Solo filosuna son zamanlarda katılan birkaç isim daha var; özellikle hafif ve orta rüzgarlarda her zaman dikkat çeken Martin Brooking ve yakın zamanda Grafham’daki 70. Yıldönümü İç Saha Yarışlarında Solo’larda birçok kişiyi şaşırtan, uluslararası gizem adamı David Cronk. Diğer filolardaki birçok yetenekli denizciyle birlikte yarışlar çok çekişmeli geçecek.”
Daha fazla bilgi için www.huntssc.org.uk adresini ziyaret edin.
Kaynak: https://www.sail-world.com/news/300876/





