Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmet Avadan

Bunlardan birisini yapan balıkadam kesinlikle mahkeme mahkeme sürünür !

Uygun bir eğitim, deneyim ve donanıma sahip olmayan bröveli balıkadamı mağaraya, batığa veya buzaltına indirmek.

Brövesiz bir balıkadamı tüplü dalış amacıyla suya indirmek.

Reddetmeyi gerektiren hiç bir geçerli sebep yokken, dalış eşi ile çimlenmeyi reddetmek.

Acemi bir balıkadamı zorlu ve ağır çaba gerektiren büyük dalga, zorlu akıntı, kirli su, aşırı derinlik şartlarında veya çok soğuk ortamda korunmasız olarak suya indirmek.

Dalış tecrübesi, çevresel şartlar, dekompresyon durumu, mevcut dalış gazı veya donanımın kullanılma durumu konusunda yanlış veya eksik bilgi vermek.

Hava embolisine, çapariz vermesine, düşmesine veya bir teknenin çarpmasına neden olabilecek şekilde, hiç gerekmediği halde, bir balıkadamın ağırlık kemerini çıkarıp atmak.

2. kademeden (Ahtapottan değil) çimlenme durumunda, 2. kademeyi sahibine geri vermeyi reddetmek.

Alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken dalış yapmak.

Mağaraya girişte fenerini söndürmek, en derine kim dalabilecek, kim en fazla nefes tutabilecek gibi çocukça oyunlar oynamak.

Vurma, başka bir balıkadamın donanımını çıkarma, balıkadamı aşağı çekme vs gibi başka balıkamın dalış güvenliğini sabote edici hareketler yapmak.

Bunların hepsi ayrı bir hata ve bunlardan birisini yapan balıkadam kesinlikle mahkeme mahkeme sürünür. Bazı ülkelerde bunlardan birisini yapan balıkadam, taammüden öldürmeye teşebbüs ya da taammüden cinayetle yargılanır. Elbette istenmeyen sonuçlar oluştuğunda.

Dalış eşinden birisi eğitmen, rehber ya da en üst seviyeden bir balıkadam ise artık o dalışta yapılanların, ya da yapılmayanların sorumlusu odur! Kaçış yoktur!
…..
Bu yazıda anlattığım hiç bir şey kendi fikrim değildir, dalış yapılan 14 ülke yargısının ortak görüşüdür. Bazı farklı görüşlerin de ilavesi var ve onlar ülkeden ülkeye değiştiğinden burada hepsini zikretmek gerekmez. Zaten hukukçu değilim, sadece fikir vermek açısından paylaştım.

İyi dalışlar,

Mehmet Avadan
https://www.facebook.com/mhmtvdn

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER