Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Armel Le Cléac’h, Maxi Banque Populaire XI’den kurtarıldı

by Voile Banque Populaire 4 Nov 18:02 UTC
4 November 2026

by Voile Banque Populaire 4 Nov 18:02 UTC
4 November 2026

Armel Le Cléac’h kurtarıldı. Route du Rhum – Destination Guadeloupe yarışında ikinci sırada bulunan Maxi Banque Populaire XI, bu sabah Azor Adaları açıklarında alabora oldu.

Armel’e yardım etmek için birkaç gemi yönlendirilmişti. Panama bandıralı bir kargo gemisi öğleden sonra olay yerine ilk ulaşan gemi oldu ve kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

Armel şu anda gemide ve sağlığı yerinde.

Banque Populaire ekibi, bu kurtarma operasyonunun başarısına katkıda bulunan herkese, özellikle de Yarış Yönetimine ve kargo gemisi mürettebatına, ayrıca tekneyi kurtarmak için seferber olan tüm aktörlere teşekkür eder.

Tüm ekip ve Armel’in sevdikleri, onun güvende olduğunu öğrenmekten dolayı rahatladılar ve birkaç gün içinde onu tekrar karada görmeyi dört gözle bekliyorlar.

Banque Populaire Takımının Teknik Direktörü Sebastien Josse:

“Francis Le Goff ile az önce telefonda konuştuk; Armel kargo gemisinde. Bütün gün onunla iletişim halindeydik ve sağlığıyla ilgili bizi rahatlatan birkaç mesaj aldık. Armel Amerika Birleşik Devletleri’ne varacak; şimdi onu karşılamak için hazırlıklara başlayacağız ve onu tekrar görmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Voile Banque Populaire takımı - fotoğraf © Alexander Champy-McLean
Voile Banque Populaire takımı – fotoğraf © Alexander Champy-McLean
 
Kaynak: https://www.sail-world.com/news/301322/Armel-Le-Cleach-rescued