Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya'da yatlar denize inmeye hazırlanıyor

Demre’de Çayağzı Limanı ve Sufat Sahili’nde kış döneminde karaya çekilen

Demre’de Çayağzı Limanı ve Sufat Sahili’nde kış döneminde karaya çekilen irili ufaklı 100’ün üzerindeki yat, yeni turizm sezonu öncesi bakım onarıma alındı. Havaların ısınmasıyla bölge şantiye alanına dönerken, yat sahipleri ve ustalar yenileme çalışmaları yapıyor. Eski boyaları kazınan ve çürüyen bölümleri yenilenen yatların tahtaları arasına kalafat yapılıyor. Günübirlik tura çıkan yatlar gelin gibi süslenip, yenileniyor. Bakımı bitirilen yatların Nisan ayından itibaren Akdeniz’in mavi sularıyla buluşturulması planlanıyor.

Karadeniz’den yat tamiri için çalışmaya gelen usta Mehmet Koç, “Kalafatlama, tahtaların arasını pamukla kapatmaktır. Böylece, yatın su alması önlenir” dedi.

Yat kaptanı ve usta Ali Şekerci de “Bu sezon itibariyle teknelerimizin bakımlarına başladık. Genel bakımlarını yapıyoruz. Vernik ve diğer bakımlarını yapıp, Mayıs ayına kadar denize indirip, Kekova turlarına başlayacağız” diye konuştu.

be4d4df34f4d8f0f5d9aa3e9c9833f0f.jpg

e213210b7206d6500ecaf1083fda146e.jpg