Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

35 milyon $’lık hazine çıktı

Amerikan hazine avcıları 1941 yılında batan “SS Gairsoppa” adlı yük

Amerikan hazine avcıları 1941 yılında batan “SS Gairsoppa” adlı yük gemisini bulmayı başardılar ve denizin dibinden 35 milyon dolar değerinde gümüş külçe çıkardılar. Geminin yaklaşık 240 ton külçe gümüş taşıdığı belirtilmişti.

Batan gemi Kalküte limanından gümüş yük ile yola çıkmış, daha sonra ise İrlanda kıyısına beş yüz mil kala Alman denizaltısı tarafından batırılmış, bu hadisede sadece kaptan yardımcısı kurtulmuştu.

Gemi iki yıl önce bulunurken, Amerikan şirketi su altı robotları yardımıyla değerli yükü suyun üzerine çıkarmaya başladı. Rossiya 24 televizyon kanalının haberine göre, külçenin yüzde 99’luk kısmı ele geçirildi. Hazinenin beşte biri İngiliz hükümetine verilirken, kalan kısmı ise hazine avcılarının olacak.

HAZİNENİN YÜZDE 20’Sİ İNGİLTERE’YE

İngiliz “SS Gairsoppa” gemisi 1941 yılında Hindistan’dan dönerken yakıtı bitince İrlanda’ya ulaşmaya çalışmış; ancak Alman denizaltısı tarafından batırılmıştı. Geminin 85 kişilik mürettebatından sadece 1 kişi hayatta kalmıştı.

virahaber.com