Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okinawa’da USS Emmons batığı dalışı sırasında bir dalgıç hayatını kaybetti

Japonya’nın Okinawa adasındaki Kouri adası açıklarında bulunan USS Emmons batığında

Japonya’nın Okinawa adasındaki Kouri adası açıklarında bulunan USS Emmons batığında dalış yaparken bilincini kaybeden 37 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti .

Aichi vilayetinde yaşayan ve Okinawa’ya tek başına seyahat ettiği belirtilen kadın, olay sırasında rehberli bir turla dalış yapıyordu.

Nago Sahil Güvenlik İstasyonu’ndan alınan bilgilere göre, grup 23 Eylül Çarşamba günü sabah saat 8 civarında ilk dalışını gerçekleştirdikten sonra, saat 10.30’da ikinci dalışa başladı.

İkinci dalışın başlamasından yaklaşık on dakika sonra, dalışı yönlendiren eğitmen, kadının ‘yaklaşık 35 metre derinlikte nefes almasında bir anormallik yaşadığını’ fark etti ve onu dalış teknesine geri getirmek için dalışı sonlandırdı.

Saat 11 civarında, teknenin kaptanı Nago Sahil Güvenlik İstasyonu ile iletişime geçerek kadının bilincini kaybettiğini ve mürettebat üyelerinin suni solunum yaptığını bildirdi.

Kadın, Okinawa’nın kuzeyindeki bir hastaneye götürüldü ve burada kalp-solunum durması geçirdiği doğrulandı.

Kendisine hayata döndürme girişimlerinde bulunuldu ve günün geri kalanını hastanede geçirdi, ancak Perşembe sabahı yaklaşık 02.30’da hayatını kaybettiği açıklandı.

Nago Sahil Güvenlik İstasyonu, kazanın koşullarını araştırırken dalış operatörü ve grubun diğer üyeleriyle görüşüyor. Henüz ölüm nedeni açıklanmadı.

USS Emmons, Nisan 1945’te Okinawa Muharebesi sırasında kamikaze saldırılarıyla batırılan bir ABD Donanması muhrip gemisidir.

Savaş mezarı olarak kabul edilen ve hala kullanılabilir mühimmat içeren batık, 35-45 metre derinlikte yer alıyor ve popüler bir dalış noktası haline geldi.

Yerel işletmeciler, bölgenin güçlü akıntılara maruz kaldığı konusunda uyarıyor ve genellikle dalgıçların ileri düzey sertifikaya sahip olmalarını ve yeterli deneyime sahip olmalarını şart koşuyor.

“Okinawa’da USS Emmons batığı dalışı sırasında bir dalgıç hayatını kaybetti” başlıklı haber ilk olarak DIVE Magazine’de yayınlandı .