İsim belirlemek için anket başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin körfezdeki deniz ulaşımının daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli hale getirmek için sipariş ettiği 15 yolcu gemisinden ilk ikisinin isimleri Çakabey ve Dokuz Eylül olarak belirlenmişti. Karbon kompozit malzemeden yapılan İzmir’in yeni gemilerinden ilk ikisi körfezle buluştu. Sırada 13 gemi ile 3 arabalı yolcu gemisi var. Büyükşehir Belediyesi’nin bu 16 gemi ismi için katılımcı bir yöntemle başlattığı anket tüm hızıyla devam ediyor. 8 Mayıs tarihinde başlayan ankette internet üzerinden online olarak isim önerileri alındı. Gelen bine yakın öneri arasından daha önce başka bir gemiye verilmiş (mevzuat gereği Ulaştırma, Denizcilik Bakanlığı’nda kayıtlı gemi isimleri olamıyor) isimlerle ahlak kurallarına aykırı, ticari ya da harf ve yazım hataları bulunan kelimeler sistem tarafından elendikten sonra en çok oyu alan 50 ismin oylamasına geçildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi “www.izmir.bel.tr” ile resmi Facebook hesabı “www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel” adresi üzerinden 21 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek anket sonucunda en çok oyu olan 16 ismin İzmir’in yeni gemilerine verileceği bildirildi.

Haberin hazırlandığı saatte oylamada ilk 10 sırayı paylaşan isimler şöyle oluştu:

1 -1881 – Atatürk 2 – Ahmet Piriştina 3 – Hasan Tahsin 4 – Gezi 5 – Attila İlhan 6- Soma 7 – Gürsel Aksel 8 – Yalı Çapkını 9 – Dario Moreno 10 – Vahap Özaltay

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png