Aden Körfezi'nde kuş uçurtmuyor

Afrika turu kapsamında 17 Mart’ta Donanma Komutanlığı’nın Gölcük Deniz Üssü’nden ayrılan ve 21 ülkeyi ziyaret ettikten sonra kısa süre önce Somali açıkları ile Aden Körfezi’nde deniz haydutluğu mücadelesine başlayan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’na bağlı gemilerimiz, Aden Körfezi’nde keşif karakol faaliyetlerine devam ediyor.

 

Grup, deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetleri kapsamında keşif karakol icra edilen sahalardan geçen Türkiye bayraklı ve Türkiye bağlantılı gemiler başta olmak üzere tüm ticari gemilerin emniyetle geçiş yapmalarını sağlıyor. Aden Körfezi’nde keşif karokol icra edilen bölgeden geçen İnce Karedeniz isimli Türk bayraklı ticaret gemisi ile muhabere tesis eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, herhangi bir taleplerinin olup olmadığını sorduğu gemiden, “Şanlı Türk bayrağını dalgalandıran Türk savaş gemilerinin gölgesinde, bu sularda emniyetle seyretmekten başka hiç bir talebimiz yoktur.” cevabı alındı. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, icra edilen tarihi görevin farkındalığını bir kez daha yaşadı ve Türk ticaret gemisine refakat ederek emniyetle geçişini sağladı.

 

SAT, SAS KOMANDOLARI VE AMFİBİ TİMİ ATIŞTA, SEAHAWK HELİKOPTER UÇUŞTA

 

Türk ticaret gemisinin emniyetle geçişinin sağlanmasını takiben TCG Gediz Fırkateyni’nde bulunan Seahawk helikopter, yapılan uçuş brifinginin ardından keşif karakol görevi icra etmek maksadıyla uçuş icra etti ve uçuş esnasında helikopterde bulunan sat komandoları tarafından m-60 makinalı tüfekle atış eğitimleri yapıldı. Havadan bu atışlar devam ederken TGC Gediz Fırkateyninde de gemi personeli, amfibi tim ve sas komandoları atış eğitimleri yaptı. Tüm atışlarda hedefler, tam isabet sağlanarak batırıldı. Deniz haydutluğu ile mücadele eğitimleri kapsamında sahip olduğu tüm unsurları çok etkin bir şekilde kullanan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun bölgede görev icra ettiği süre içerisinde hiç bir şüpheli olay meydana gelmedi.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png