Kendi yüzme havuzlarına sahip dalış merkezleri, sadece tüplü dalış kurslarını desteklemekten çok daha fazlasını yapabilecek bir varlığa sahip olabilirler.
ScubaFit , dalış merkezleri, tüplü dalış okulları, tatil köyleri ve diğer su sporları tesislerinin geleneksel eğitim faaliyetlerinin yanı sıra fitness programları da sunmalarına yardımcı olmayı amaçlayan su sporları fitness şirketi Aqua Body Strong ile bir iş birliğine başladı
Bu konsept, ScubaFit’in kurucusu Gretchen M. Ashton’ın dalgıç fitness alanındaki uzun soluklu çalışmalarını, Aqua Body Strong tarafından geliştirilen çeşitli havuz tabanlı fitness programları ve ekipmanlarıyla bir araya getiriyor.
Ashton şu anda Aqua Board ve Aqua Combat dersleri eğitmeni olarak çalışıyor ve bu kombinasyonun dalış işletmelerine havuz tesislerini kullanmanın başka bir yolunu sunarken aynı zamanda dalgıçlar arasında zindeliği, suya olan güveni ve sürekli katılımı teşvik edebileceğine inanıyor.
Ashton, girişimi duyururken, “Havuz, bir dalış merkezinin sahip olduğu en değerli varlıklardan biridir,” dedi. “Aqua Body Strong, işletmecilere bu alanı fitness, özgüven geliştirme ve topluluk katılımı için kullanmanın pratik ve heyecan verici bir yolunu sunuyor.”
Dalgıçlık Eğitiminin Ötesinde
Havuzlara sahip olan veya düzenli olarak havuzlara erişimi olan dalış işletmeleri için geleneksel ticari model, genellikle kapalı sularda tüplü dalış eğitimi, deneme dalışları ve beceri geliştirme etrafında döner.
ScubaFit ve Aqua Body Strong tarafından ortaya atılan öneri, aynı tesislerin potansiyel olarak çok daha geniş bir aktivite programına ev sahipliği yapabileceği yönündedir.
Gia Lucy tarafından 2017 yılında kurulan Aqua Body Strong, özel su sporları ekipmanlarını eğitmen sertifikasyonu ve eğitimi ile çeşitli yapılandırılmış ders formatlarıyla birleştiriyor. Ekipman seçenekleri arasında su tahtaları, su bisikletleri, su koşu bantları, su trambolinleri ve Aqua Combat çantaları ve eldivenleri yer alıyor.
Şirket, havuz programlarını çeşitlendirmek amacıyla sistemlerini su sporları merkezlerine, tatil köylerine ve diğer tesislere pazarlamaktadır.
Bu modeli dalışa uygulamak ilginç bir kesişim noktası yaratıyor.
Bir dalış merkezi, su altı fitness seanslarını sadece mevcut dalgıçlar için değil, aynı zamanda dalış öğrenme niyeti olmayan kişiler için de potansiyel olarak kullanabilir. Bu, farklı bir kitleyi merkeze çekme ve aksi takdirde nispeten düşük kullanım dönemleri geçirebilecek tesislerden daha fazla yararlanma olasılığını yaratır.
Bunun anlamlı bir ek gelire dönüşüp dönüşmeyeceği, kaçınılmaz olarak tesisin özelliklerine, yerel talebe, personel sayısına, havuz müsaitliğine ve programların ve ekipmanların tanıtım maliyetine bağlı olacaktır.
Ancak bu fikir, dalış sektöründeki birçok işletmenin, bireysel sertifika kursları ve ara sıra yapılan dalış gezilerinin ötesinde müşterileriyle ilişkilerini sürdürmenin yollarını aradığı bir dönemde ortaya çıkıyor.
Fitness ve Dalış
Fiziksel zindelik ile dalış arasındaki bağlantı Ashton için yeni bir konu değil.
ScubaFit aracılığıyla , özellikle dalış odaklı fitness programları geliştirdi; Ashton ise dalış profesyoneli Stephen Mendel ile birlikte ScubaFit Diver Distinctive Specialty adlı eseri kaleme aldı.
PADI daha önce Ashton’ın çalışmalarını ve fitness ile tüplü dalış alanlarındaki deneyimlerini birleştirme çabalarından doğan bu özgün uzmanlık alanının gelişimini vurgulamıştı.
Aqua Body Strong’un en yeni girişimi, bu prensibi biraz farklı bir yöne taşıyor.
Bu çalışma, yalnızca bireysel bir dalgıcı fiziksel olarak hazırlamaya odaklanmak yerine, fitness programlamasının bir dalış işletmesinin daha geniş kapsamlı faaliyetlerinin bir parçası haline gelip gelemeyeceğini sorguluyor.
Yapılandırılmış havuz seansları, dalgıçlar için geziler ve kurslar arasında kondisyon ve çapraz antrenman fırsatları sağlarken, aynı zamanda daha geniş yerel topluluğa ulaşabilecek etkinlikler yaratabilir.
Aqua Body Strong, programlarının güç, denge, dayanıklılık ve koordinasyon gibi alanlar etrafında tasarlandığını ve ekipman ile eğitmen eğitiminin ticari su sporları tesislerini hedeflediğini belirtiyor.
Dalış operatörleri için, suya olan güven, bu iki dünya arasında potansiyel bir bağlantı daha sağlıyor.
Su altı fitness seanslarına katılan biri asla tüplü dalgıç olmayabilir, ancak bir dalış merkezinin su altı ortamına daha fazla insan getirmek, işletmenin aksi takdirde asla ulaşamayacağı müşterilere de ulaşmasını sağlar.
Havuza Farklı Bir Bakış Açısı
Bu durum, girişimi bir fitness programından ziyade bir ticari girişim haline getiriyor.
Dalış merkezleri geleneksel olarak dalgıç eğitimi, ekipman satışı, servis, seyahat ve dalış aktivitelerinin birleşimiyle gelir elde etmiştir. Havuzlu tesisler, pahalı bir fiziksel varlığın etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak gibi ek bir zorlukla karşı karşıyadır.
ScubaFit ve Aqua Body Strong, bu altyapı için potansiyel bir başka kullanım alanı öneriyorlar.
Ashton için bu, fitness’ı dalış tartışmalarına daha sağlam bir şekilde dahil etme yönündeki çok daha uzun süreli çabanın bir uzantısı niteliğinde.
ScubaFit, dalgıç eğitiminin PADI eğitmenlerinin ötesinde de erişilebilir olduğunu ve kursunun fitness sektöründe sürekli eğitim için de tanındığını belirtiyor. Kuruluş, dalgıçlara özel egzersizler, eğitim materyalleri ve eğitmen kaynakları geliştirmek için yıllarını harcadı.
Aqua Body Strong konseptini uygulamaya koymak isteyen tesisler , ekipman, eğitmen eğitimi ve havuz programlaması hakkında bilgileri Aqua Body Strong aracılığıyla bulabilirken , ScubaFit ise özellikle tüplü dalışa yönelik geliştirilmiş fitness hakkında daha fazla bilgi sunmaktadır .
Aqua Body Strong iş birliği, bu düşüncelerin bir kısmını daha geniş bir ticari bağlama oturtuyor.
Dalış sektörü için hâlâ çok daha büyük bir soru var: Fitness ve kondisyonun, dalgıçların büyük ölçüde bağımsız olarak sürdürdüğü bir şey olmaktan ziyade, dalış işletmeleri ve müşterileri arasındaki ilişkinin daha yerleşik bir parçası haline gelmesi gerekip gerekmediği.
Bu, The Scuba News’in ayrıntılı olarak ele almayı planladığı bir konu.
Şimdilik, ScubaFit ve Aqua Body Strong girişimi, bir dalış merkezi havuzunun sadece dalış becerilerini öğretmek için bir yer olarak değil, çok daha geniş bir faaliyet programını destekleyebilecek bir tesis olarak nasıl görülebileceğine dair bir örnek teşkil ediyor.
THE SCUBA NEWS Link !
DemirHindiSG
03 Ekim 2026-20:11









