Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadeniz’deki 161 balık türünden 59’u yok oldu

Düzce’de ‘Karadeniz’de nesli tükenmek üzere olan canlı türleri, sebepleri ve

Düzce’de ‘Karadeniz’de nesli tükenmek üzere olan canlı türleri, sebepleri ve alınacak önlemler’ konulu panel düzenlendi.
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Karadeniz Ereğli Sorumlusu Nilgün Durak, Karadeniz’deki 59 balık türünün tükendiğine dikkat çekerek acilen önlem alınması gerektiğini aktardı.

Deniz Temiz Derneği’nden Osman Siral Tezel, gemiler aracılığıyla transfer edilen bazı denizanası türlerinin balık yumurtaları ve hamsiyle beslenmelerini, aşırı veya trolle avlanmayı, kum midyesi için yapılan dip taramalarını, kirlilik ve kimyasal atıkları, türlerin azalma nedeni olarak gösterdi.

Milli dalgıç Volkan Demircioğlu, türlerin azalmasında biliçsiz avlanmanın önemli yer tuttuğunu söyledi.

Köpekbalıkları da tehlikede

Çok zor üreyen ve ancak temiz denizlerde yaşayabilen köpekbalıklarının dahi balıkçı ağlarına takıldıklarından yok olma tehlikesi geçirdiğine dikkati çeken Demircioğlu, köpekbalıklarını bekleyen diğer tehlikenin de Uzakdoğu pazarına kuyruk ve solungaçlarının satılması olduğunu anlattı.

Balıkçı Barınağı Kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş, Karadeniz’deki türlerin azalmasındaki en büyük etkenin aşırı avlanma ve çevre kirliliği olduğunu kaydetti.

Kaynak: Deniz Haber