YAZARLARİNİ SİLEN INTERNET TURİZM BASİNİ…

22 Mayıs 2014 Perşembe

NİLGÜN ATAR- turizmhaberleri.com
Genel Yayın Yönetmeni

Ülkemizde turizm yazarlığı denildiğinde internet turizm haber siteleri akla gelir. Büyük bir çoğunluğu turizm sektörü temsilcileri olan yazarlar arasında akademisyenler, gezginler ve turizme gönül vermiş kişiler bulunuyor.Tüm bu yazarlar tamamen gönüllülük esasına göre hiçbir karşılık beklemeden yazarak görüş ve düşünceleriyle ülke turizmi için beyin fırtınası yaratırlar. TURGÖN Turizm Gönüllüleri Platformu ile 2003 yılında kurularak 10 yılı tamamlayan turizmhaberleri.com da tamamen gönüllü yazarlardan oluşan kadrosu ile kesintisiz yayın hayatını sürdürmekte…Ben de aynı anlayışla 10 yıldır bu gazetedeyim.

Bazen fikir ayrılıkları veya farklı nedenlerle yazarlar başka bir gazeteyi tercih edebiliyor. Bu geçişlerde gazete yönetiminin yapması gereken; emekler için teşekkür edip başarılar dilemektir. Ancak ne yazık ki böyle olmuyor.

HÜSNÜ GÜMÜŞ’ÜN İSMİ YAZILARINDAN NEDEN SİLİNDİ?
Başyazarımız Hüsnü Gümüş 19 Mayıs 2008 den itibaren düzenli olarak turizmhaberleri.com ‘da yazıyor. Bakanlık kökenli Duayen yazarımız; turizm gündemi yaratan, yol gösteren ufuk açan, yeni kavramlarla tanıştıran yazılarına hasta yatağında bile ara vermemiştir. Makalelerinin en büyük özelliği yazdıklarını önceki haber linkleriyle örneklendirmesidir. Bu bir arşivleme kültürüdür. Örneğin 10 yıl önce konu ile ilgili neler yazmıştır, hemen linkini ekleyerek karşılaştırılmasını sağlar.İşte örnek:

LİNKİ İNCELERKEN ORTAYA ÇIKAN GERÇEK…
Müzeler haftası nedeniyle yazdığı makalesinde verdiği linki kontrol ettiğimizde oldukça şaşırtıcı bir görüntü ile karşılaştık.
Turizmgazetesi’nde yayınlanan ” Müzecilik haftası ” başlıklı yazıda yazarın resmi ve ismi silinmişti. 2006-2008 arasında bu gazetede 18 yazısı yayınlanan Hüsnü Gümüş’ün son yazısı 6.2.2008 tarihli ve biri hariç tüm makaleleri isimsiz.. Kendisine bu konuyu aktardığımda ” madem adım silinmiş, ilgili linki yazımdan çıkarın ” yanıtını verdi.
http://kariyer.turizmgazetesi.com/articles/article.aspx?id=27907

15 AY YAZDIĞIM TÜM YAZILARIM SİLİNDİ…
Makalemin birkaç cümlesinin bilgi verilmeden silinmesi nedeniyle gürültülü bir şekilde ayrıldığım için gazete ise 15 ay boyunca yazdığım tüm makaleleri sildi. O döneme ışık tutan yazıların kopyaları da yok.. Sadece 10.10.2005 tarihli bir yazım yayında bu gazetede.. İSİMSİZ VE RESİMSİZ..Tıpkı Hüsnü Gümüş’ün yazıları gibi…O da tüm zamanların en çok okunan ve geniş yankı uyandıran yazısı: Turizmde siyasi tango… Belki çok okunduğundan belki de milletvekili Sadık Badak’ın yorumu olduğu için silinmemiştir.
link: www.turizmdebusabah.com/haberler/turizmde-siyasi-tango-22943.html

Google da bir kaç makalem daha görünüyor o gazetede ama okumak için tıklandığında ne yazık ki silindiği için ulaşılamıyor.. Hiçbir karşılık beklemeden yazarken iyi ama başka bir gazeteye yazdığında veya şartlar değiştiğinde yoksun.. Böyle mi olmalı turizm basını..?

DEĞER BİLMEK…
Biz Turizmhaberleri.com olarak şimdiye kadar aramızdan ayrılan, başka bir gazetede yazmayı tercih eden ya da yollarımızı haklı nedenlerle ayırdığımız yazarlarımızı silmiyoruz çünkü onların yazdıklarını ülke turizmi adına önemsiyor, değer veriyoruz. Sadece bir kişinin tüm yazılarını resmi kanaldan talep ettiği için silmek durumunda kaldık..

Benim silinen yazılarımın telafisi yok ama Duayen Yazar Hüsnü Gümüş’ün adı ve resmi yazılarına eklenebilir.

Kaynak: turİzmhaberlerİ.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png