“Benzer Tekneler Yarışı”nda ilk gün 9 Farr 40’ın katılımı ile hedeflenen üç yarış yapıldı. Başlarda 8 knot’lık hafif kuzeyli rüzgar, sonraları 20 knot’a kadar yükseldi.
Erhan Uzun dümenciliğindeki FarrFara 5-1-3’lük sonuçla günü birincilikle tamamladı. Caddebostan parkurundaki mücadeleye yarın MAT 1010 sınıfı da dahil olacak.
Farr 40 ve MAT 1010 Tipi Benzer Tekneler Yarışı, Caddebostan parkurunda yağmur altında “ıslak” bir başlangıç yaptı. Planlandığı gibi ilk gün parkura sadece 9 adet Farr 40 çıktı.
ASTERİSK UZUN BİR ARADAN SONRA PARKURDA
Dikkat çeken ekiplerden biri, marinada fırtına sırasında devrilen ve direği kırılan Astersik’in yeni direği ile Hasip Gencer dümenciliğinde uzun bir aradan sonra parkura çıkmasıydı.
Diğer dikkat çeken ekip, Erhan Uzun dümenciliğindeki FarrFara oldu. Aynı zamanda RC44 Kapkara ile CFM-BAYK Kış Trofesi’nde yarışan ekip, bu kez Bodrum’daki kapanış yarışlarına katılmak yerine, İstanbul’da bıraktıkları Farr 40 FarrFara ile “Benzer Tekneler Yarışı”nı tercih etmişlerdi.
Birifing, Tezmarin Kalamış Ofis’te yapıldı…
HAVA ÖNCE NAZLANDI, SONRA GÜÇLENDİ
TAYK tarafından düzenlenen ve Başhakemliğini Can Giray’ın üstlendiği etkinlikte rüzgar hafif olduğu için orsa şamandırası 035 dereceye 1.3 deniz miline atıldı. Rüzgar arttıkça şamandıranın mesafesi 1.5 deniz miline kadar açıldı. Böylelikle her üç yarış da ortalama 60 dakikalık ortalama sürede tamamlandı.
Rüzgar 025 ile 045 derece arasında gidip geldiği ve ortalamada hep 035’te kaldığı için “Charlie” uygulaması (Orsa şamandırasının yarış sırasında yerinin değiştirilmesi) yapılmadı.
İKİNCİ GÜN MAT 1010’LAR DA EKLENECEK
İlk gün mücadelesi, FarrFara’nın birinciliği, Shak Shuka’nın ikinciliği, Ford Otosan-Fenerbahçe 2’nin üçüncülüğü ile sona erdi.
Toplam 9 yarışın hedeflendiği Farr 40 sınıfında yarın ikinci gün mücadelesi gerçekleşecek. Hava koşullarında büyük bir değişiklik beklenmeyen 26 Mayıs Cumartesi günkü mücadelede 6 adet MAT 1010 da parkura çıkacak. MAT 1010’lar için iki günde toplam 6 yarış hedefleniyor.
FARR 40 TİPİ BENZER TEKNELER YARIŞI
1. GÜN (25 Mayıs Cuma) GEÇİCİ SONUÇLAR
1. FarrFara (FarrFara Ekibi / Erhan Uzun) 5-1- 3 (9 puan)
2. Shak Shuka (Hasan Utku Çetiner) 3-7-1 (11 puan)
3. Ford Otosan-Fenerbahçe 2 (FBSK / Oğuz Ayan) 1-4-7 (12 puan)
4. Asterisk (Hasip Gencer / Sururi Baran Öneren) 4-6-2 (12 puan)
5. Goblin 5 (Aydın Yurdum) 6-2-6 (14 puan)
6. Cheese Sailing (Levent Peynirci / Arda Baykal) 2-5-8 (15 puan)
7. Vakkorama (Cem Hakko) 8-3-4 (15 puan)
8. Borusan Racing-Çılgın Sigma (Bülent Demircioğlu / Orhan Tüker) 7-8-5 (20 puan)
9. Huafon 7 Bela (7 Bela Ortaklar / Taner Halaçoğlu) 9-9-10 (28 puan)
Kaynak: TurkSail
Tepe fotoğraf: Arşiv