Gökçeeada…eski adıyla İMROZ , Ege Denizinin kuzeybatısında bulunan ve Türkiye’nin sahip olduğu adalar içinde,yüzölçümü açısından en büyük olanıdır.Kirlenmemiş denizi ve bakir topraklarında maviyi yeşili bütün tonlarıyla barındıran şirin bir adamız.
Bölge Açıklama:
Dünü, bugünü ve özellikle yarınlarıyla gündemde yerini alacak olan Gökçeada yüzyılların içinden geçerek günümüze Grek kültüründen eski Rum köylerini , manastırlarını, kiliselerini taşımış, Türk ve Rum toplumlarının kaynaşarak dostluk ve kardeşlik içinde nasıl yaşanacağını göstermiştir. Tarihi ve doğal güzelliklerini her adımda görüp hissedeceğiniz Gökçeada’nın , sessizliğini sadece denizin uslanmaz dalgalarının bozduğu koylarında ve sahillerinde berrak sularıyla oynayarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Dalis Ve Dalis Noktalari:
Gökçeada Sualtı Parkı, orfozlardan sinaritlere, levreklerden mercanlara, yunuslardan Akdeniz foklarına, yassı köpekbalıklardan kaplumbağalara kadar birçok deniz canlısının meskeni. Türkiye’nin ilk sualtı parkı olarak kurulan Gökçeada Sualtı Parkı yüzlerce canlı türüne sahip. Bitki örtüsü yeryüzünü aratmayacak kadar renkli. Sonsuzluk duygusu uyandıran uçsuz bucaksız deniz çayırları ve tükenmekte olan süngerler de varlığını koruma altına alınan parkta sürdürüyor. Adeta bir açık deniz laboratuarı görünümündeki parkta çok sayıda flora ve fauna türünün yanında, aralarında beyaz ve mavi köpekbalıkları, boz ve camgöz köpekbalıkları ve vatozların da bulunduğu 36 tür kıkırdaklı balık, 178 omurgasız hayvan, 11 deniz memelisi, 38 yosun türünün yer aldığı 350 deniz canlısının yaşadığı biliniyor Bugüne kadar saptanan sünger çeşidi sayısı da 49. Sualtı parkı yüzmek dahil her türlü aktivitenin son derece sınırlandığı, bir anlamda yasaklandığı bir çekirdek bölge ile onu çevreleyen tampon bölgelerden oluşuyor. Tampon bölgelerin sınırları deniz üzerinde bulunan ışıklı şamandıralarla belirleniyor. Tampon bölgeler ancak bir “rehber eşliğinde” ziyaretçilere açık. Rehber eşliğinde tüplü ve tüpsüz dalış da yapılabilen bu bölgede her türlü balıkçılık, sörf, jet ski, motorlu tekne geçişi yasak. Ayrıca kıyı bandı da kapalı. Sadece eğitim ve dalış grupları için açılabiliyor.
Bir yanıt yazın