Ünye’de Dalış Turizmine İlk Adım

Ordu’nun Ünye ilçesinde balık çeşitliliğini arttırmak, kaçak su ürünleri avcılığını önlemek ve dalış turizmini geliştirmek amacıyla ‘su altı yapay resif’ alanları oluşturulacak.

Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün de desteklediği ‘Dalış Turizmini Geliştirme ve Sualtı Zenginliklerinin Korunması Projesi’ kapsamında, yapay resif alanlarının belirlenmesi için eğitim verilen dalgıçlar Ünye ilçesi açıklarında dalış yaptılar. Yapılan dalışlar sonunda Ünye-Fatsa arasındaki Yüceler köyü açıklarında iki nokta uygun bulundu. Bu noktalara hurda otobüs ve beton bloklar konulmasına karar verildi.

MKE’DEN 3 OTOBÜS ALINDI

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Ünye açıklarının barındırdığı balık yaşam alanlarıyla önemli bir doğal barınak olduğunu söyledi. Uyguladıkları projenin bölgede dalış turizmine yönelik su altı yapay resiflerin oluşturulması amacını taşıdığını belirten Esen, resiflerin konulacağı yerlerin belirlenmesi amacıyla bölgede 6 noktada dalış yaptıklarını belirtti. Esen, “Arkadaşlarımız 6 noktada 15-22 metre derinliklerde dalış yaptılar. Çamlık burnu ile Liman arasındaki 4 noktada 1-1.5 metre yüksekliğinde çamur alanla karşılaştılar. Ünye-Fatsa bölümünde Yüceler köyü açıklarında sert zemin tespit ettiler ve resifleri buraya koymaya karar verdik” dedi.

Esen ayrıca, resif malzemeleri olarak hurda otobüs ve beton bloklara karar verdiklerini de belirterek, “Otobüs temini için MKE Kırıkkale Hurda İşletmeleri Müdürlüğü’ne gidilmiş ve 3 adet otobüsün seçimi yapılmıştır. Otobüslerin çeşitli zararlı aksamlarının sökümü yapılarak hazır vaziyette muhafaza edilmektedir. Bu resif malzemeleri uygun görülen alanda denize indirilecektir” diye konuştu. Esen ayrıca, bu projeye en büyük destek ve ilgiyi Ordu valisi Orhan Düzgün’den gördüklerine sözlerine ekledi.

Kaynak: Nevşehir Medya Haber

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png