Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SİVASTOPOL FÜZE CEPHANELİĞİNE DÖNÜŞÜYOR

Kırım Haber Ajansının bildirdiğine göre, Rusya işgal ettiği Kırım’a silah

Kırım Haber Ajansının bildirdiğine göre, Rusya işgal ettiği Kırım’a silah yığmaya devam ediyor.

Rusya Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Aleksandr Vitko, “2016 yılında Akyar’a Kalibr tipi seyir füzeleri ile donatılmış Amiral Grigoroviç ve Amiral Essen gözetleme gemileri gelecek. Bir de yine Kalibr füzeleriyle donatılmış Starıy Oskol ve Krasnodar adlı iki yeni dizel denizaltısının hizmete girmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Daha önce Rusya, Suriye’deki hedeflerini Hazar Denizi’nde konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden fırlatılan Kalibr tipi seyir füzeleriyle vurmuştu.

Ayrıca Amiral Vitko, “2016 yılının sonuna kadar Rusya Karadeniz Filosu’nda Kalibr tipi seyir füzeleriyle donatılmış toplam beş gemi ve dört denizaltı olacaktır” dedi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) temsilcisi Aleksandr Tkaçuk bir hafta içinde Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri araç ve ekipman dolu 10 adet İl-76 askeri nakliye uçağının işgal edilen Kırım’a geldiğini bildirmişti.

Bunun yanı sıra Rusya’nın Kırım’a 14 helikopter ve ilaveten taktik tabur da gönderdiğini anlatan Tkaçuk, bu durumun Kırım’ın turistik bölgeden ziyade Rus askeri üssüne dönüştüğünü bir kez daha kanıtladığını kaydetmişti.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı’na ait olup nükleer başlık taşıyabilen İskender füze sistemlerinin de Kırım’da olduğunu kanıtlayan bir video yayınlanmıştı.

Kaynak: Deniz Ticaret Gazetesi