Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırım’dan vazgeçen Rus turist, Türkiye’ye gidecek

Ukrayna’da yaşanan iç karışıklıklar Rusyalı turistlerin Kırım’a olan ilgisini de

Ukrayna’da yaşanan iç karışıklıklar Rusyalı turistlerin Kırım’a olan ilgisini de ciddi anlamda azalttı. Rusya Tur Operatörleri Birliği, önümüzdeki yaz sezonu Rusya’dan Kırım’a tur satışlarının yarı yarıya azalmasının beklendiğini açıkladı.

Novıye İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rus turistler arasında önümüzdeki yaz sezonu en popüler destinasyonların Türkiye, Yunanistan ve Tayland olması tahmin edildiği belirtilen açıklamada, yılda ortalama 1,5 milyon Rus turistin ziyaret ettiği Kırım’a Ruslı turistlerin ilgisinin ise yarı yarıya azalmasının beklendiği kaydedildi.

Kırım’da geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan eski Turizm Bakanı Aleksandr Liyev ise, yaşanan olaylara rağmen Kırım’ın önümüzdeki yaz döneminde 5 bin otel, 467 dinlenme tesisi ve 583 plajın turistleri ağırlamaya hazırlandığını açıklamıştı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin verilerine göre, 2014 yazında da Rus turistlerin öncelikli tercihlerinin Türk sahilleri olması bekleniyor.

Rusya’dan geçen sene yaz döneminde en fazla turist çeken ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İspanya oldu. Aile tatili için Rusyalı turistlerin çoğu geçen sene Hırvatistan ve Bulgaristan’ı tercih etti. (Türkrus)