20 Temmuz 2015 Pazartesi
– Türkiye nin ilk ve tek kaykay takımı Vans Türkiye, yeniden Anadolu yollarında… .
2014 yılında Türkiye nin en özel manzaralarının, doğa sporları alternatiflerinin ve tarihinin saklandığı Likya Yolu’nda yaptıkları kaykay turunun ardından Takım yeni rotasını Türkiye’nin kültür ve lezzet beşiği olan Güneydoğu ya çevirdi. Yol üzerindeki kasabaları, şehirlerin güzelliklerini ve özellikle dillere destan yemeklerini keşfetmek üzere gerçekleşecek tur, 4 Ağustos’ta başlıyor. Güneydoğu nun hem kültürel hem lezzet zenginliğine sahip şehirlerinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Adana, Mersin ve Hatay ı kaykaylarıyla aşacak takım, ayrıca daha önce hiç yapmamış olan gençleri kaykay sporuyla buluşturacak.
6 şehri ziyaret ederek toplamda 17 gün sürecek olan tur, 22 Ağustos Cumartesi günü İstanbul da noktalanacak.
Lezzete Yolculuk …
Kaykay sporuna tutkuyla bağlı ve Türkiye nin en iyi kaykacıları arasında gösterilen Cenk Kulioğlu, Can Uzer, Yiğit Akbıyık, Ali Osman Ensar ve Alper Çanakçı dan oluşan Vans Türkiye Kaykay Takımı 3 Ağustos 2015 Pazartesi Günü Ankara’dan hareket edecek ve Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Adana, Mersin, Hatay gibi kültürleriyle iz bırakan şehirleri 17 günde kaykaylarıyla turlayarak bölge tanıtımına da katkı sağlamayı hedefliyor.
Geçen sene gerçekleştirdikleri tur ile kaykay sporuna yönelik bir farkındalık sağlayan Vans Türkiye Kaykay Takımı bu sene, bu farkındalığı pekiştirmek adına, geçtikleri bölgelerdeki insanların bu sporu birebir deneyimlemelerini de sağlayacak. Özellikle, rotalarına dahil ettikleri köyler kaykay heyecanını yaşatmak isteyen takım üyeleri, yolculuk ile ilgili olarak, kaykay sporunu gençlerle buluşturmanın ve bu deneyimi yaşatacak olmalarından dolayı heyecanlı olduklarını söylediler.
Vans Türkiye Kaykay Takımı 2015 Tur Rotası
04-06 Ağustos 2015 Gaziantep
07-09 Ağustos 2015 Kahramanmaraş
10-12 Ağustos 2015 Kayseri
13-15 Ağustos 2015 Adana
16-18 Ağustos 2015 Mersin
19-21 Ağustos 2015 Hatay
22 Ağustos 2015 İstanbul’a dönüş
Vans Türkiye Kaykay Takımı Üye Bilgileri:
Cenk Kulioğlu
09.10.1989 /Ankara
13 yıldır kayıyor.
Amerika da 2 yıl aşçılık okudu şu anda da Ankara Üniversitesi Turizm Bölümü ne devam etmektedir.
Can Uzer
08.03.1983 / İstanbul
12 yıldır kayıyor.
Bunker Custom Motorcycles Marka yaratıcısı ve tasarımcı / Bandit Productions da Görüntü Yönetmeni Yönetici
Alper Çanakçı
30.12.1991 / İzmir
7 yıldır aralıklarla kayıyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Film Tasarımı Öğrencis
Yigit Akbıyık
13.8.1994 / İstanbul
6 yıldır kayıyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi nde İç Mekan Restorasyonu Bölümü nde okuyor.
Ali Osman Ensar
06.09.1992 / Bursa
6 yıldır kayıyor.
Kaynak: turizmhaberleri.com