Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

blank

blank

blank

Karşıyaka Belediyesi: “Yat limanını Mavişehir’e istiyoruz”

Açıklamada “İtirazımız, yat limanının Karşıyaka İskelesi ve Nikah Sarayı arasına

blank

Açıklamada “İtirazımız, yat limanının Karşıyaka İskelesi ve Nikah Sarayı arasına yapılmasınadır. Projenin Mavişehir’de hayata geçirilmesi doğru olacaktır” denildi. 

Bugün kamuoyuna yansıtılan ve çeşitli medya kuruluşlarında yer alan açıklamalara göre, Karşıyaka Belediyemizin, ilçemize yapılacak yat limanlarına karşı çıktığı yönünde bir izlenim yaratılmakta, kamuoyu bu bilgiler ışığında yanıltılmaktadır. 

Bakanlığın açıklamasında yer alan; Karşıyaka Belediye Meclisi’nin, Mavişehir’de yapılması düşünülen yat limanı projesine karşı çıktığı ifadesi doğru değildir. Meclis kararında reddedilen bölge, Karşıyaka İskelesi ile Nikah Sarayı arasında kalan bölgedir. Yat limanının bu bölgede yapılmasına İzmir Büyükşehir Belediyesi de -denizin doldurulması ile elde edilen inşaat alanının deniz ekosistemini bozacağı, deniz ulaşımını ve kent içi ulaşımı olumsuz etkileyeceği gerekçeleri ile itiraz etmiştir.

1/ 25 binlik imar planlarında da işli olan, Mavişehir’deki yat limanı projesini ise hem Büyükşehir hem de Karşıyaka belediyeleri desteklemektedir. Bakanlığın açıklamasının, yanlış ya da eksik bilgiden kaynaklandığı düşüncesi ile düzeltilmesini istiyoruz.