Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Jeff Hakko Neomarin Çocuk Kültür Merkezi’nde

Çocuk yaşlarda başlayan sualtı tutkusu sayesinde günümüzden 20 yıl evvel

Çocuk yaşlarda başlayan sualtı tutkusu sayesinde günümüzden 20 yıl evvel koleksiyonculuğa ilgi duyan ve “Tarihi Dalgıç Malzemeleri” koleksiyonunu oluşturan Jeff Hakko, bu derin birikimini çocuk dünyasına sunacak.

Etkinlik, 1 Nisan Pazar günü 16.20 itibariyle başlayacak ve Hakko’nun serüvenini anlatan bir video gösterimiyle açılacak. Gösterimin ardından koleksiyonu ve koleksiyonerliği hakkında çocuklarla söyleşecek olan Jeff Hakko, dalgıç brövesini aldığı ilk yıllardan bugüne dek giderek gelişen koleksiyon tutkusunu, sualtındaki güçlü çekimi ve koleksiyonunu oluşturma sürecini anlatacak. Çocuklar geçmişte insanların nasıl ve nerelerde daldığı, hangi araç-gereçleri ve aletleri kullandıklarını öğrenecek, bu ihtişamlı dünyayı yakından tanıyacaklar.

Jeff Hakko’nun “Tarihi Dalgıç Malzemeleri” koleksiyonunda en eskisi 1880 yılında üretilmiş 70 dalgıç başlığı, 6 derin su dalgıç tulumbası, 2 sığ su dalgıç tulumbası, 20 çift dalgıç ayakkabısı, 30 dalgıç bıçağı, 15 dalgıç feneri, 15 dalgıç ağırlığı, 6 muhabere cihazı ve muhtelif tamamlayıcı malzemelerden oluşan 200 parça bulunuyor. Hakko’nun bütün bunlara ek olarak oluşturduğu 300 kitaplık bir kütüphane ve tarihi belge arşivi var.

Koleksiyonuna yeni parçalar eklemek için dünyayı dolaşarak çok ciddi araştırmalar yapan Jeff Hakko, üretim teknolojisinin hızla gelişmesi ile orijinal parça bulmak noktasındaki sıkıntılarına da değinerek hedefe ulaşmanın tatlı meşakkatinin altını çizecek.

Çocukları dünyada artık çok nadir rastlanan bu aletler ve bu çok spesifik konu hakkında aydınlatarak, neredeyse yok olmak üzere olan bir tarihi günışığına çıkarmayı hedefleyen söyleşiye katılım, Neomarin Çocuk Kültür Merkezi’nin diğer tüm etkinlikleri gibi ücretsiz.

Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi – GA Çocuk işbirliğiyle organize edilen bu çok özel etkinliğe tüm çocuklar davetli.

Kaynak: Haberler