İstanbul’a 9 teknepark daha yapılacak

İSPARK, Boğaz’a 9 teknepark daha yaparak gelen turistin çıtasını da yükseltecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İstanbul koylarındaki deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına çözüm üretmek amacıyla tekne park yapımı için harekete geçti. Geçtiğimiz sene Tarabya ve İstinye koylarına 10 milyon lira yatırımla birer teknepark inşa eden İSPARK boğazda 9 yere daha her birinin ortalama maliyeti milyon lira olan 9 teknepark inşa edecek.

Daha çok uçakla orta ve alt gelir grubundaki turistilerin geldiği İstanbul’a gelir düzeyi yüksek turistleri çekmeyi hedefleyen Teknepark projesi hakkında bilgi veren İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Öncelikli hedefimiz boğazın önüne set çekmiş marinaların ve iskelelerin karmaşasına son vererek daha düzenli ve İstanbula yakışır bir proje ortaya koymak. İstanbul’a turistlerde yatları ve tekneleriyle gelebilecekler. Ortalama bir turist 3-5 bin dolar harcama yapıyor. Fakat yatıyla gelen bir turist 30-50 bin dolar harcama yapıyor. Bu da İstanbul’a kazandıracak bir durum. Öncelikli olarak İstinye ve Tarabya’da hayata geçirilen projenin Boğaz’ın diğer noktalarında hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. İstinye koyunda 180, Tarabya koyunda 208 olmak üzere toplam 388 tekne kapasiteli parklar İstanbulluların hizmetine sunuldu” dedi.

Tekneparklarda kira fiyatlarının teknenin uzunluğu ve kaldığı zamana göre değiştiğini söyleyen Mehmet Çevik, “Örneğin 24 metrekarelik bir tekne aylık 1500, yıllık ise 8300 TL ödemektedir. İstinye ve Tarabya’nın ardından teknepark projesi Beykoz, Paşabahçe, Bebek ve Kuruçeşme’de de hayata geçirilecek. Zaman içinde de Anadoluhisarı, Arnavutköy, Çengelköy, Çubuklu ve Kanlıca’da da yapılacak. Diğer projelerin de hayata geçirilmesinin ardından yaklaşık 5 bin yat ve teknenin parklandırılması hedefleniyor. Tekne Parklar’dan kısa süreli bağlanmak isteyen tekne sahipleri de yararlanabiliyor” diye konuştu.

virahaber.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png