23 Mart 2015 Pazartesi
– “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya ” hedefiyle yola çıkan ve temasını “Çiçek ve Çocuk ” olarak belirleyen EXPO 2016 Antalya; dünyanın en büyük ve en önemli organizasyonuna ilk kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyor.
Dünya Botanik EXPO’sunun en son düzenlendiği şehir olan Çin’den gelen yöneticiler, tecrübelerini EXPO 2016 Antalya yönetici ve çalışanlarıyla paylaşarak Botanik EXPO’su için önerilerde bulundu. EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın Genel Sekreter Yardımcıları Faik Akturan ve Murat Danışman tarafından karşılanan Çin’in Qingdao kentinden gelen heyet bilgi ve birikimlerini aktardı.
“EXPO’da takım ruhu çok önemli ”
Qingdao 2014 EXPO’su hakkında bir sunum yapan Genel Sekreter Li Fengli, böylesi büyük bir organizasyonda en önemli sorunun zaman olduğunu vurguladı. EXPO organizasyonlarında takım ruhunun önemli olduğuna vurgu yapan Li Fengli, “Uzman olmayan bir ekiple, iyi bir iş çıkarmak zorundasınız. Bu sadece takım ruhu ile gerçekleşir ” dedi.
Qingdao Expo’nun inşaat süresinin 2 buçuk yıl sürdüğünü belirten Genel Sekreter Li Fengli, 37 farklı bahçe kurulduğunu ve her gün 6-7 etkinlik düzenlendiğini söyledi. Fengli, daha sonra EXPO 2016 Antalya Ajansı çalışanlarının sorularını cevapladı.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcıları Faik Akturan ve Murat Danışman, verdiği bilgilerden dolayı Li Fengli’ye teşekkür ederek, ipek böceği kozasından yapılmış EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık, Antalya kitabı ve endemik bitkiler kitabı takdim etti.
Kaynak: turizmhaberleri.com