Adana’nın Karataş ilçesindeki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta carettalar yumurta bırakıyor.
Türkiye’nin uluslararası öneme sahip sulak alanlarından Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta carettaları ağırlamaya devam ediyor.
Bazı anaç kaplumbağalar, hava sıcaklığının yükselmesiyle Çukurova Deltası’nın en geniş lagünü olan Akyatan ile Akdeniz arasında yer alan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nın yaklaşık 22 kilometrelik kumsalına gece saatlerinde çıkıyor.
Kaplumbağalar, kazdıkları kumsala yumurtalarını bıraktıktan sonra tekrar denize dönüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı görevlileri de deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı bölgeleri belirliyor.
…
Kaynak: Deni Haber – https://www.denizhaber.net/akyatan-sahili-deniz-kaplumbagalarina-yuva-oluyor-haber-103032.htm