Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Abc

SUALTINDAKİ TCG PREVEZE DENİZALTISINDAN SUÜSTÜNE ATMACA

Yerli ve millî imkânlarla Roketsan tarafından üretilen “ATMACA Güdümlü Mermisi”nin denizaltılarımız tarafından da kullanılabilmesi için geliştirilen proje kapsamında ilk fiilî atış yapıldı. TCG Preveze denizaltısından yapılan başarılı denemeyi; Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinc TCG Alemdar denizaltı ana arama-kurtarma gemisinden izledi.

Denizaltıdan gemisavar füze atım kabiliyetine erişen birkaç ülkeden biri

Roketsan ATMACA Gemisavar Füzesi’nin denizaltıdan atılacak versiyonu olan “Kapsüllü ATMACA”nın atış testi, TCG PREVEZE denizaltısından başarıyla gerçekleştirildi. Torpido tüpünden atılan KAPSÜLLÜ ATMACA Füzesi, test sırasında başarıyla su yüzeyine çıktı ve ilk aşama katı yakıtlı motoruyla irtifa kazandı! Böylelikle Türkiye, denizaltıdan gemisavar füze atım kabiliyetine erişen birkaç ülkeden biri oldu. Bu kabiliyetin, geliştirilmekte olan seyir füzelerinin, kapsüle ve denizaltı dikey atım sistemine entegrasyonu ile orta vadede farklı bir boyut kazanacağı değerlendiriliyor.

“Kapsüllü Atmaca Güdümlü Mermisi”

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, TCG Alemdar denizaltı ana arama-kurtarma gemisinin güvertesinden “Kapsüllü Atmaca Güdümlü Mermisi”nin başarılı denemesini izledi.

TCG PREVEZE’DEN ATILAN KAPSÜLLE ATMACA GÖRÜNTÜSÜ

 

The post SUALTINDAKİ TCG PREVEZE DENİZALTISINDAN SUÜSTÜNE ATMACA first appeared on Deniz Kartalı.

DENIZKARTALI Haber Portalı – Habere Gitmek İçin Tıklayınız !
DemirHindiSG 12 Mart 2025-20:39

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER