Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

317 yıllık hazineler gün yüzüne çıktı

Hükümetin açıklamasına göre, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’nun da katılımıyla su altı robotları kullanılarak yürütülen çalışmalar kapsamında, “dünyanın en değerli batığı” olarak anılan San Jose’den bir gemi topu, altın ve bronz sikkeler ile bir porselen fincan çıkarıldı.

Hükümetin açıklamasına göre, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’nun da katılımıyla su

Yetkililer, çıkarılan eserlerin laboratuvar ortamında kapsamlı koruma ve analiz sürecine alınacağını, enkazda bulunan diğer eserlerin çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İçerisinde toplam değerinin milyarlarca dolar olduğu tahmin edilen altın külçe, değerli taş ve mücevher bulunan İspanyol kalyonu, 1708’de İspanya Veraset Savaşı sırasında İngiliz Kraliyet Donanması tarafından batırılmıştı.

Aralık 2015’te dönemin Kolombiya hükümeti, Karayip Denizi’nde batırılan San Jose’nin enkazını Cartagena açıklarında bulduğunu duyurmuştu.

Yasal anlaşmazlık

San Jose hazinelerinin kime ait olduğu konusunda hala pek çok tartışma yaşanıyor. İspanya, 2001 UNESCO Sözleşmesi ile geminin egemen dokunulmazlığa sahip olduğu savını öne sürerek hazinenin iadesini talep ediyor.

Kolombiya ise geminin kendi topraklarında keşfedildiğini vurgulayarak, San Jose’nin devlete ait olduğunu savunuyor.

The post 317 yıllık hazineler gün yüzüne çıktı appeared first on Haber Denizde.

HABER DENIZDE Haber Linki İçin Tıklayın !
DemirHindi
22 Kasım 2025 – 16:23