Ayşegül Dinçkök’ün Derin Tutku sergisi açıldı!

Ayşegül Dinçkök’ün Endonezya’nın Sulawesi adasındaki eşsiz sualtı dünyasını ve canlılarını yansıttığı fotoğraflarından oluşan ve sergilendiği her şehirde büyük ilgi gören ‘Derin Tutku Sergisi’ Van’dan sonra şimdi de Hatay’ın Arsuz İlçesi’nde 17 Ağustos’ta özel bir davetle açıldı. Davete Hatay Yerel yönetiminin yanı sıra milli sporcumuz Şahika Encümen ve Akdeniz Koruma Derneği Başkanı Zafer Kızılkaya gibi isimler de katıldı.

İlk olarak 2012 Nisan ayında MSGSÜ Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası’nda açılan daha sonra Mardin ve Van’a taşınan sergi 1 – 31 Ağustos tarihleri arasında Hatay Arsuz’da Füsun Sayek adına yapılan sağlık ve kültürel etkinlikler dolayısıyla İskender Sayek Evi’nde bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla Arsuz yöresinde her yıl düzenlenen “Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri”nin yedincisi bu yıl 1-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşiyor. Derin Tutku bu etkinlik kapsamında Arsuz’lular ile buluştu ve çocuklar sergiden akıllarında kalanı hem resmettiler hem de düşüncelerini Ayşegül Dinçkök ile paylaştılar.

Derin Tutku’yu ziyaret eden çocuklar arasında düzenlenen ve bir klasik haline gelen ‘Derin Tutku Resim Yarışması yine Faber-Castell desteğiyle düzenlendi ve kazanan çocuklara ödülleri verildi.

Ayşegül Dinçkök’ün bu sergi ile en büyük amacı, gençlere ve çocuklara dokunabilmek, pek çoğunun uzak olduğu büyülü sualtı dünyası ile onları tanıştırabilmek ve çevre bilincini geliştirmek.

Derin Tutku tarihe tanıklık etti

Dinçkök’ün çektiği birbirinden özel kareler Sulawesi adasının derinlerinde bulunan “mercan resiflerine” de tanıklık ediyor. Yakın zamana kadar resiflerin çoğu insan kullanımı ve avcılık baskısı yüzünden hızla zarar görürken, son yıllarda yaşanan küresel ısınma kaynaklı sıcak su akıntıları, kitlesel boyutta mercan resiflerini yok etmeye başladı. Bütün bunlara atmosferde artan karbondioksit miktarının okyanus suyunda mercanların büyümesine engel olmaya başlaması da eklenince, bilim dünyası mercan resiflerinin 2050 yılını çıkaramayabileceğini öngörmeye başladı.

Ayşegül Dinçkök’ün, Nisan ayında İstanbul’da sergilenen, küratörlüğü Thierry Bouet’in bilimsel danışmanlığını ise Zafer Kızılkaya’nın yaptığı “Derin Tutku” sergisi önemli bir sosyal sorumluluğa da imza attı. Sergilenenen fotoğrafların satışından elde edilen tüm gelir, “Ege’nin Kadın Balıkçıları” projesine aktarılarak, zor şartlarda çalışmakta olan kadın balıkçıların iş ve yaşam standartlarını iyileştirmek için kullanıldı.

Kaynak: Medya Faresi

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !