JALE İNAN ÖDÜL TÖRENİ, HAKKARİ KADIN FUTBOL TAKIMININ KATILIMI İLE YAPILDI

Kısa adı ATAV olan Antalya Tanıtma Vakfı öncülüğünde oluşturulan Antalya Kadın Müzesi’nin ilk kez gerçekleştirdiği ‘Yılın Başarılı kadını” ödülleri, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle işkadını Hülya Bilgin’e verildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ATAV Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege’nin yanı sıra Hakkari kadın futbol takımınan da katıldığı törene gelen Antalya Valisi. Muammer Türker kamp için Antalya’da bulunan Hakkari Kadın Futbol Takımı’nı törende görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Türker, “Hakkari gibi şartların çok koay olmadığı, maddi imkanların çok fazla olmadığı bir yerden milletin birer ferdi olarak Türk kadınının neler yapabileceğini gösteren güzel bir örnek olması bakımından çok anlamlı” dedi.

IC Oteli Hakkari kadın futbol takımını bir hafta süreyle ücretsiz olarak ağırlıyor.

Jale İnan Antalya Yılın Kadını Ödülü töreninde konuşan ATAV Başkanı Nizamettin Şen, kadın müzesinin dünyada 12 Türkiye’de ise 2’nci sanal müze olduğunu belirterek kadın müzesinin, cumhuriyet kazanımlarıyla beraber kadınların elde ettiği büyük hakları ve kadının toplumdaki değerini daha yukarı çıkarmak, rol model kadınları da topluma sunmak için hizmete girdiğini söyledi.

Törende konuşan Prof. Dr. Nevzat Çevik de “Bizi büyüten de bir kadındı. Eşimiz de bir kadın. Etrafımız kadınlarla dolu ve geleceği onlar kuruyor. Bu kurguya katkı vermek üzere yola çıktık” dedi. Çevlik daha sonra şunları söyledi:

“Esasında kimse farkında değil ama kendimize emek veriyoruz. Bir kadın simge lazımdı, ödülümüzün adını da bir kadından alması gerekiyordu. Antalya’yla bağlantılı kadınları düşündüğümüzde Prof. Dr. Jale İnan çok hızlı akla gelen bir isimdi. Çünkü, baktık ki kim daha değerli bunun bir ölçüsü yok. O zaman değere karar vermemiz lazımdı. Antalya’ya, bu kente, bu halka kim çok emek vermiş, kentin geleceğine yatırım olmak adına kim fazla iş yapmış. Kriterimiz bu oldu. Bakınca da turizm ve kültürün başkenti Antalya’da doğa ve tarihi satıyoruz. O zaman kültür bizim farklı yanımızdı. Bugün uluslararası stantlarda Perge’nin ya da Side var. Jale İnan 60 yıl önce Side ve Perge’den yola çıktı. Bugün Antalya onlarla onur duymaktadır. Onun için ödülün adını Jale İnan koyduk.”

Kaynak: Turizm Gazetesi

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png