BAKAN OMER CELİK: TAVİZ YOK!

19 Mart 2015 Perşembe

– Rusya’nın başkenti Moskova’da bu yıl 22’ncisi düzenlenen Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’na (MITT) katılan Bakan Ömer Çelik; Rusya’nın, Türk turizmi için çok önemli bir pazar olduğunu vurguladı.

Fuara turizmcilere desteğini göstermek ve Rus muhatapları ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirmek için katıldığını belirten Bakan Ömer Çelik şu açıklamada bulundu:

“Burada bir kaybın yaşanmasını istemiyoruz. Ama sadece kriz, risk ve negatif gelişme odaklı bir yaklaşımımız yok. Aynı zamanda buradaki pazar payımızı artırmak konusundaki stratejilerimizi de herhangi bir kriz ya da sıkıntı varmış gibi düşünmeden uygulamaya devam ediyoruz.

Fuara hem devlet hem de özel sektör olarak ilgi göstermemizin bu sene özel bir anlamı var. Yaptırımlar sebebiyle ikinci büyük pazarımız olan Rus pazarında bazı türbülanslar söz konusu olabiliyor. Bu yıl Rusya’daki ekonomik gelişmeler sebebiyle turizm sektörümüzün bu gelişmelerden negatif etkilenmemesi için çok sayıda tedbir alıyoruz.” dedi.

Hükümetin bizzat Başbakan başkanlığında turizm sektörünün temsilcileriyle toplantı yaptığını, bir buçuk ay önce Rusya’yı da kapsayan önlemler paketi açıkladığını belirten Bakan Çelik şunları aktardı:

“Yürürlüğe giren pakete göre, Rusya’dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanması söz konusu olacak. Ayrıca Rusya’dan ülkemize ziyaretçi getiren tur operatörlerinin uçaklarına, uçak başı 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Bakanlıktaki arkadaşlarımız son 5 ayda dördüncü kez bu pazara geldiler. Tam bir kriz yönetimi yapıyoruz. Aylar evvel bu durumu öngörerek bir stratejik planlama yapmıştık. O planlama hiçbir aksama olmaksızın işliyor.

Kuşkusuz her sene hiçbir kriz olmasa da bütün pazarlardaki muhataplarımızın fiyat konusunda bazı ısrarları olabilir. Ama Türkiye’nin bir turizm markası olarak seviyesini ve kalitesini korumak zorundayız. Dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu diye Türkiye’nin turizm markasının standartlarından taviz veremeyiz. Biz bu meseledeki stratejimizden eminiz ve bu paket bu şekilde oluştu. ” dedi.

Bakan Ömer Çelik daha sonra Rusya ve Türkiye’nin önde gelen turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Kaynak: turizmhaberleri.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png