TURSAB VE TUREB'DEN ISBİRLİGİ TOPLANTİSİ…

27 Haziran 2014 Cuma

turizmhaberleri.com/ haber Merkezi

Önce İstanbul Rehberler Odası İRO, ardından Ankara Rehberler Odası ANRO’nun Türsab BYK’ları ile imzaladığı denetimlerde işbirliği protokollerine yönelik gündem TÜRSAB-TUREB yönetiminin toplantısı ile noktalandı.

26.6.2014 tarihinde TÜRSAB Ankara Ofisinde gerçekleştirilen toplantıya TÜRSAB 2. Başkanı Firuz Bağlıkaya, Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve Orta Anadolu BYK Başkanı Ercan Durmuş ile TUREB Başkanı A. Zeki Apalı, Başkanvekili Mehmet Ulusoy ve Genel sekreteri Nayim Yenice katıldı.

Sektörel Gündemi yakından takip eden turizmhaberleri.com editörü Nilgün Atar; TUREB, TÜRSAB, REHBER ODALARI ve DENETİMLER..başlıklı yazısında denetim protokollerinin sektöre yansımalarını değerlendirerek 19 Haziran’da şu görüşü vurgulamıştı:

TUREB bünyesindeki Rehber Odalarına bölgesel yetkiler verilmeli ve bu yetkiler açık ve net şekilde belirlenmelidir diye düşünüyoruz. Kaçak faaliyetlerin çığ gibi büyümeye devam ettiği turizm sektöründe; TÜRSAB ve TUREB gibi kurumların daha sıkı işbirliği yapması gerekmez mi?..Bunun için TÜRSAB ve TUREB Başkanlarının ” sen- ben ” değil, BİZ anlayışıyla hareket ederek masaya oturmaları, ortak yol haritası çıkarmaları ve sektörü rahatlatmaları şart.
www.turizmhaberleri.com/haberayrinti.asp?ID=27809

Toplantı detayları ile ilgili olarak TÜRSAB resmi web sitesinde şu açıklamada bulunuldu:

TÜRSAB – TUREB İşbirliği Toplantısı

26 Haziran 2014 günü TÜRSAB Ankara ofisinde Birliğimiz 2. Başkanı Firuz Bağlıkaya, Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve Orta Anadolu BYK Başkanı Ercan Durmuş ile TUREB Başkanı A. Zeki Apalı, Başkanvekili Mehmet Ulusoy ve Genel sekreteri Nayim Yenice’nin katılımları ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda TUREB ile Birliğimiz arasında işbirliğinin geliştirilerek süre gelen başta denetim esasları olmak üzere yeni rehberlik kurs ve sınavlarının açılması ile diğer sektörel konular ele alınmış, başlatılan bu işbirliğinin devamı yönünde karara varılmıştır.

Kaynak: turizmhaberleri.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png