Ulusoy Ro-Ro’yu satışa hazırlıyor.

Ulusoy Holding’in denizcilik sektöründeki iştiraki Ulusoy Ro-Ro, şirketle ilgili stratejik opsiyonların değerlendirilmesi için Deloitte’a yetki verdi.

Konu hakkında Reuters’a bilgi veren iki kaynak, yetkilendirmenin halka arz, hisse satışı ve diğer olası alternatifleri kapsadığını söyledi. Bir kaynak, “Henüz ne şekilde ilerleneceğine karar verilmedi. Bütün opsiyonlar masada, halka arz ya da hisse satışı olabilir” dedi.

Ulusoy Holding’in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, şirketin denizcilik sektörü iştirakleri; 6 adet ro-ro gemisi, 4 adet kuru yük gemisi ile ro-ro taşımacılığı, acentelik, liman işletmeleri, gemi kiralama, kumanyacılık, personel hizmetleri, liman yükleme ve boşaltma hizmetlerini İstanbul, Samsun, Trabzon, Giresun, Hopa, Mersin, İskenderun ve Çeşme limanlarında veriyor.

KKR de satıyor

Şirket ayrıca Türkiye, İtalya, Ukrayna ve Rusya hatlarında düzenli Ro-Ro seferleri yapıyor. Ulusoy, ayrıca 2003 yılında Çeşme Limanı’nın işletme hakkını 30 yıl süreyle devralmıştı.

Bir diğer Ro-Ro şirketi UN Ro-Ro’nun ana hissedarı özel sermaye fonu KKR da şirketin satışı için Goldman Sachs’a yetki vermişti.

KKR, UN Ro-Ro’nun yüzde 97.6 hissesini 2007 yılında 910 milyon euroya satın almıştı. Ancak analistler şu an KKR’nin satışta aynı fiyatı bulmasının mümkün olmadığına dikkat çekiyorlar.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png