Liman başkanlıklarının haritaları yenilendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Limanlar Yönetmeliğindeki 13 limanın haritaları değiştirilirken, Karataş ve Manavgat liman başkanlıklarının haritası eklendi, Gelibolu Liman Başkanlığı haritası yürürlükten kaldırıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çanakkale Liman Başkanlığı liman idari sahasındaki (1) nolu demirleme sahasına ve Kocaeli Liman Başkanlığı idari sahasındaki tüm demirleme sahalarına demirleyecek veya ayrılacak 1000 GT ve üzerindeki Türk Bayraklı gemi ve deniz araçları ile 500 GT ve üzerindeki yabancı bayraklı gemi ve deniz araçları kılavuz kaptan almak zorunda olacak. Anılan liman idari sahalarındaki diğer demirleme sahalarına demirleyecek ya da ayrılacak gemi ve deniz araçları bu hükümden muaf tutulacak.

Uygun kıyı tesisi olmaması ya da kıyı tesisinin yanaşmaya müsait olmaması nedeniyle demirde bekleyen gemi ve deniz araçlarının yolcu ve personeli, sınır giriş ve çıkış işlemleri yaptırılması, ilgili diğer mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesi, seyir, can, mal, çevre güvenliği ve emniyetine ilişkin tedbirlerin alınması ve tüm sorumluluğun gemi kaptanına ait olması kaydıyla; Türk Bayraklı yolcu motoru veya gezinti (tenezzüh) gemisi ile idarenin izni ve liman başkanlığının bilgisi dahilinde kıyı tesislerine çıkabilir ve aynı şartlar gözetilerek gemiye geri dönüşleri sağlanabilecek. Ancak ilgili liman başkanlığı idari sahası içinde yolcu tahmil/tahliyesinde kullanılabilecek, seyir, can, mal, çevre güvenliği ve emniyeti yönünden yeterli nitelik ve sayıda deniz aracının bulunmaması halinde, tahmil/tahliye esnasında yolcuların güvenliğine ilişkin her türlü sorumluluğun gemi kaptanına ait olduğuna ilişkin İdareye yazılı taahhütte bulunulması, geminin sigortasının bu tahmil ve tahliyeyi kapsadığına ilişkin belgenin idareye sunulması ve gemi ilgililerince tüm önlemlerin alınması kaydıyla, ilgili liman başkanlığının denetiminde, yolcuların ve gemi personelinin tahmil/tahliyesinin, geminin botları ile yapılmasına idarece izin verilebilecek. Yolcu gemileri hariç deniz turizmi araçları söz konusu hükmünden muaf tutulacak.

Antalya Liman Başkanlığı, Bandırma Liman Başkanlığı, Çanakkale Liman Başkanlığı, İstanbul Liman Başkanlığı, İzmir Liman Başkanlığı, Marmara Adası Liman Başkanlığı, Mersin Liman Başkanlığı, Rize Liman Başkanlığı, Tekirdağ Liman Başkanlığı, Ceyhan Liman Başkanlığı, İzmit (Kocaeli) Liman Başkanlığı, Botaş Liman Başkanlığı ve Kocaeli Liman Başkanlığı haritaları değiştirilirken, Karataş Liman Başkanlığı haritası ile Manavgat Liman Başkanlığı haritası eklendi, Gelibolu Liman Başkanlığı haritası yürürlükten kaldırıldı.

virahaber.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png