Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı Obruk’tan Söke Ziyareti

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İnkilap Obruk beraberinde Federasyon Başkan Yardımcısı Dr. Şahin Özen ile Söke’yi ziyaret etti.

Federasyon olağan genel kurulu öncesi spor kulüplerine gerçekleştirdiği nezaket ziyaretleri kapsamında Söke’ye gelen Ahmet İnkilap Obruk ve Dr. Şahin Özen; Söke-Kuşadası-Didim-Davutlar spor kulüpleri ile Sökespor tesislerinde buluştu. TSSF Başkanı Ahmet İnkilap Obruk ve Başkan Yardımcısı Dr. Şahin Özen’i; Sökespor Klüp Başkanı Hüsmen Toptay, Söke Gençlikspor Başkanı Remzi Paksoy ile kulüplerin yöneticileri, Kuşadası, Davutlar ve Didim Su Altı takımlarının temsilcileri, TSSF Zıpkınla Balık Avı Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız karşıladı.

Genel kurul öncesi nezaket ziyaretlerinde bulunduklarını belirten TSSF Başkanı Ahmet İnkilap Obruk; TSSF’nin 12 branş, 300 dalış merkezi, 26 can kurtarma merkezi, 130’a yakın tescilli kulüp ve 520 Bin üye ile hizmet verdiğini söyledi. 39 teknik kurul ve 4 başkan yardımcısı ile büyük çaba içinde olduklarını belirten Başkan Obruk; “TSSF sadece dalış sporu ile algılanır. Ancak havuzda hedef vurma, su kayağı, su altı hokeyi, su altı görüntüleme, su altı ragbisi gibi birçok branşı barındırıyoruz. Diğer federasyonlar bir uluslararası federasyona bağlıyken, TSSF olarak biz 4 ayrı uluslararası federasyona bağlıyız” dedi.

“FEDERASYON SEÇİMLERİNDE ADAYIM”

Sporu sevdiklerini teknik ve gönüllü arkadaşları ile su altı sporlarına hizmet verdiklerini dile getiren TSSF Başkanı Ahmet İnkilap Obruk; TSSF’ye bağlı sporcuların başarı ortalamalarının diğer spor dalları ve bağlı bulundukları federasyonlara göre çok yüksek olduğunu söyledi. Bu durumun olimpiyatlarla da bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Obruk; “Başarılarımızın yanında eksiklerimiz de var. Ancak yeni projelerimiz de var. Genel kurul bize yeniden yetki verirse bu projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

“HEDEF TÜRKİ CUMHURİYETLER”

TSSF olarak doğu illeri ile su altı ve üstü sporlarını tanıştırdıklarını, su altı sporlarının sadece Ege-Akdeniz ve Karadeniz kıyılarına ait olmadığını kanıtladıklarını belirten TSSF Başkanı Ahmet İnkilap Obruk; yeni hedeflerinin tüm Türk Devletleri’ne ulaşmak olduğunu söyledi. Obruk; “Federasyon hizmetlerimizi Kuzey Kıbrıs başta olmak üzere Türki Cumhuriyetlere taşımak, su altı sporları ile tanıştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı
Kaynak : Haber 3

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !




https://www.sualtigazetesi.com/wp-content/uploads/image-2-3.png